Kopřivnice: Město dostalo darem materiál na opravu komunikace

15.10.2020 7:34

Komunikace v Lubině, kterou v červnu zatarasil masivní sesuv půdy, bude brzy opět plně zprůjezdněna. Materiál na zajištění svahu před dalšími případnými pohyby poskytne městu zdarma společnost LB Cemix.

Kopřivnice: Město dostalo darem materiál na opravu komunikace
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Sesuv půdy a následný pád několika stromů v Lubině Větřkovicích byl způsoben vytrvalými dešti v červnu letošního roku. Od té doby je silnice pod sesunutým svahem částečně zúžena, což by mohlo značně komplikovat zimní údržbu v místní části: „Je potřeba umožnit průjezd vozidlům zimní údržby a zajistit odvod povrchových vod, které nyní při každém větším dešti způsobují problémy vlastníkům okolních nemovitostí. Nepůjde o zcela běžnou opravu komunikace, protože je především nutné zabránit dalším sesuvům. Po konzultaci s geology bude část stávajícího materiálu odtěžena a místo něj bude navezen lomový kámen, který poslouží jako určitá protiváha zamezující pohybu svahu,“ upřesnil Kamil Žák z odboru majetku města.

Právě se zajištěním dostatečného množství lomového kamene však mělo město problém, neboť v regionu nebyl k dispozici. Starosta proto oslovil dodavatele stavebních materiálů LB Cemix, společnost vlastnící výrobní závod Kotouč ve Štramberku. „Situaci jsme vyhodnotili jako mimořádnou a chtěli jsme městu pomoct, protože působíme hned v sousedství. Zajistili jsme potřebné množství kusového vápence a ten věnujeme městu Kopřivnici zdarma,“ uvedl jednatel společnosti LB Cemix David Vašíček s tím, že expedice darovaného materiálu do Lubiny již probíhá. „Velmi si této rychlé pomoci vážíme a děkujeme za ni. Doufám, že v budoucnu budeme naši spolupráci dále rozvíjet,“ ocenil podporu firmy starosta Miroslav Kopečný.

Práce na zpevnění svahu a zprůjezdnění komunikace by měly být hotovy v řádu několika dnů, v závislosti na počasí. Městský rozpočet nebudou stát více než 200 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…