Kopřivnice: Město rozdává popelnice na plasty a kovy

09.01.2022 21:17 | Tisková zpráva

Od nového roku zavede Kopřivnice door-to-door sytém sběru plastového a kovového odpadu. Ten spočívá v umístění sběrných nádob na tříděný odpad přímo u rodinných domů a měl by přispět ke kvalitnějšímu třídění.

Kopřivnice: Město rozdává popelnice na plasty a kovy
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Nádoby dostávají majitelé rodinných domů zdarma, od září o ně požádalo již 560 domácností z Kopřivnice a místních částí. Plastové nádoby o objemu 240 litrů nahradí dosud používané žluté pytle, svážet se budou jednou za měsíc.

„Pytle měly menší objem, a proto se musely svážet co 14 dní. Odpad v nich nešel dobře zmáčknout a často docházelo k jejich protržení. Mnoho lidí také od třídění odrazovalo, že si pro pytle museli chodit na úřad. Díky novým popelnicím tyto nevýhody zmizí, takže doufáme, že bude třídit ještě více lidí než doposud,“ uvedl místostarosta René Lakomý s tím, že v budoucnu by město chtělo tento systém zavést i pro sběr papíru.

Tisíc popelnic pořídilo město za více než 900 tisíc korun, pro občany budou k dispozici zcela zdarma. O sběrné nádoby mohou majitelé rodinných domů žádat na e-mailech lucie.kubalcova@koprivnice.cz a martina.dockalova@koprivnice.cz nebo telefonicky na číslech 556 879 781 a 556 879 782.

„Na základě přijatých žádostí jsou s občany sepisovány smlouvy o výpůjčce a darování sběrné nádoby. Po deseti letech přejde popelnice do jejich vlastnictví. Jde tedy o podobný systém distribuce jako v případě kompostejnerů, stejná jsou i svozová místa,“ doplnila Lucie Kubalcová z odboru životního prostředí.

Svoz žlutých kontejnerů na plast žádné změny nečekají, ty budou i nadále budou vyváženy třikrát za 14 dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…