Kopřivnice: Město shání dobové materiály dokumentující historii Lubiny

14.06.2022 18:55 | Tisková zpráva

V letošním roce uplyne 720 let od první písemné zmínky o obci Větřkovice, která se v roce 1959 sloučila s Drnholcem a vznikla Lubina. O dvacet let později se stala součástí města Kopřivnice.

Kopřivnice: Město shání dobové materiály dokumentující historii Lubiny
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Letošní kulaté výročí od první doložené zmínky připomenou oslavy, které jsou plánovány na 25. června.

Součástí připravovaného kulturního programu bude výstava dobových i současných fotografií, kronik, historických předmětů, dopisů, pohlednic, historických map, domovských listů, školních vysvědčení a podobných předmětů či listin historického charakteru, se vztahem k Větřkovicím i Drnholci. „Jménem přípravného výboru pro oslavu bych toto cestou rád požádal občany i různé spolky, kteří jmenované nebo podobné historické materiály vlastní, aby nám je zapůjčili. Pracovníci lubinské školy je použijí pro vytvoření výstavy, a poté budou v pořádku vráceny zpět do rukou jejich majitelů,“ uvedl místostarosta Dušan Krompolc, který je garantem za místní část Lubinu.

Předměty dokumentačního charakteru lze nosit do 23. června každý všední den v době od 6 do 16 hodin do základní školy v Lubině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…