Kopřivnice: Město shání dobové materiály dokumentující historii Lubiny

14.06.2022 18:55 | Tisková zpráva

V letošním roce uplyne 720 let od první písemné zmínky o obci Větřkovice, která se v roce 1959 sloučila s Drnholcem a vznikla Lubina. O dvacet let později se stala součástí města Kopřivnice.

Kopřivnice: Město shání dobové materiály dokumentující historii Lubiny
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Letošní kulaté výročí od první doložené zmínky připomenou oslavy, které jsou plánovány na 25. června.

Součástí připravovaného kulturního programu bude výstava dobových i současných fotografií, kronik, historických předmětů, dopisů, pohlednic, historických map, domovských listů, školních vysvědčení a podobných předmětů či listin historického charakteru, se vztahem k Větřkovicím i Drnholci. „Jménem přípravného výboru pro oslavu bych toto cestou rád požádal občany i různé spolky, kteří jmenované nebo podobné historické materiály vlastní, aby nám je zapůjčili. Pracovníci lubinské školy je použijí pro vytvoření výstavy, a poté budou v pořádku vráceny zpět do rukou jejich majitelů,“ uvedl místostarosta Dušan Krompolc, který je garantem za místní část Lubinu.

Předměty dokumentačního charakteru lze nosit do 23. června každý všední den v době od 6 do 16 hodin do základní školy v Lubině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…