Kopřivnice: Mezinárodní projekt mladých má ze sebou první setkání

10.03.2016 11:20

Minulý týden byl v Kopřivnici ve znamení zahraniční spolupráce. Do města přijeli účastníci dvouletého mezinárodního projektu „O našem městě chceme rozhodovat s vámi“ z francouzského města Trappes.

Kopřivnice: Mezinárodní projekt mladých má ze sebou první setkání
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Cílem v pořadí prvního týdenního setkání téměř čtyř desítek mladých lidí ze dvou partnerských měst bylo seznámení se a vytvoření obsahu metodiky nazvané Dětské zastupitelstvo jako nástroj k spolurozhodování o našem městě. Setkání se uskutečnilo na Horní Bečvě a jeho program byl velmi bohatý. Dětští zastupitelé z Kopřivnice se společně se svými francouzskými kolegy zúčastnili několika vzdělávacích i zábavných aktivit a workshopů.

Mladí lidé absolvovali mimo jiné semináře o umění prezentovat, o postupech veřejného projednávání  či projektovém řízení. „Je pro nás důležité, aby si mladí lidé tyto kompetence osvojili a uměli je použít v praxi,“ uvedla koordinátorka projektu Lenka Heráková, s tím, že mladí ocenili zejména praktické ukázky a nácviky modelových situací.

V rámci setkání dostali lidé zapojeni do projektu možnost seznámit se s kulturou obou zemí při tématických večerech. „Na tyhle akce se všichni těšili, neboť se dozvěděli něco o kultuře, zajímavostech a fungování partnerských měst,“ okomentovala součást nabitého programu ředitelka kopřivnického Domu dětí a mládeže Eva Müllerová a dodala, že pro mládež z Trappes byly rovněž připraveny výlety po okolí jako návštěva Pusteven či Valašského muzea v přírodě v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm.

V rámci projektu „O našem městě chceme rozhodovat s vámi“ se v průběhu dvou let uskuteční čtyři mezinárodní setkání. Na nich mladí zastupitelé z Kopřivnice a francouzského Trappes vytvoří společně metodiku pro zřízení a fungování dětského zastupitelstva a nabídnou ji mladým z polského Myszkowa, kde dosud dětské zastupitelstvo nepracuje.

Výsledkem první části projektu bylo zpracování obsahu zmiňované metodiky a pro mladé především získání nových znalostí, dovedností a zkušeností. Na ni v příštích měsících navážou další setkání, v dubnu letošního roku ve Francii a na podzim opět v České republice, tentokrát také s mladými lidmi z  polského Myszkowa.

Projekt „O našem městě chceme rozhodovat s vámi“ byl podpořen Evropskou unií programem Erasmus+.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…