Kopřivnice: Mladí umělci vzdali hold Emilu Zátopkovi

24.05.2022 21:23 | Tisková zpráva

Hudbou, zpěvem, tancem, divadlem i filmem vzdali hold Emilu Zátopkovi žáci kopřivnických škol.

Kopřivnice: Mladí umělci vzdali hold Emilu Zátopkovi
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V pátek 20. května se ve zdejším domě dětí a mládeže uskutečnila přehlídka vystoupení, která v rámci kulturně-dramatické soutěže nacvičili k Zátopkovým nedožitým 100. narozeninám.

Do soutěže se zapojilo zhruba 150 dětí, které připravily 16 vystoupení v oblastech Hudba a zpěv, Film a divadlo, Tanec. „Soutěžící přistoupili ke zpracování různorodě a často opravdu velmi originálně. Během odpoledne jsme slyšeli několik osobitých pojetí známého hitu skupiny Mirai „Když nemůžeš, tak přidej“, jiní se zaměřili na lidové písně a tance, které měli manželé Zátopkovi rádi. Porotci obdivovali zejména autorské texty písní a původní audiovizuální díla, v nichž se mladí tvůrci věnovali například Zátopkovu dětství, fair play či vlastním sportovním zkušenostem inspirovaným právě slavným atletem,“ uvedla Lenka Heráková z odboru školství, kultury a sportu.

Jelikož první a druhý stupeň základních škol byl hodnocen zvlášť, ocenění získalo šest jednotlivců či souborů. Velký aplaus sklidila například Adriana Bortlová, která ve své písni „Šampion“, složené s pomocí dědečka, zpívala o Emilu Zátopkovi jako svém velkém vzoru. Originálním textem písně „Ten náš Emil, to je běžec“ zaujali také žáci 5. B ze ZŠ Alšovy, kteří si odnesli zvláštní ocenění poroty.

„Úroveň soutěžních děl nás opravdu potěšila, některá z nich chceme použít v rámci zářiových oslav 100. výročí narození Emila a Dany Zátopkových,“ doplnila Lenka Heráková, která také připomněla, že na počest kopřivnické legendy ještě běží výtvarná a literární soutěž, do jejichž uzávěrek zbývá měsíc.

Soutěže vyhlásilo město Kopřivnice u příležitosti letošního 100. výročí narození Emila Zátopka. Bližší informace o plánovaných akcích a aktivitách naleznete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …