Kopřivnice: Modernizace je dokončena, v Alšovce se zase vaří

10.10.2022 17:39 | Tisková zpráva

Školní kuchyně a jídelna v ZŠ Alšova jsou od 6. října opět v provozu. Komplexní rekonstrukce a modernizace, která byla zahájena před prázdninami, vyšla městský rozpočet na zhruba 36 milionů korun.

Kopřivnice: Modernizace je dokončena, v Alšovce se zase vaří
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Škola se nyní může chlubit krásnými prostorami se špičkovým vybavením. Díky rekonstrukci se kuchyně i jídelna dočkaly změny dispozic, nových rozvodů elektřiny, vody, kanalizace, nové vzduchotechniky s rekuperací, statického zajištění stropů, nových podlah, omítek, výtahu, zázemí pro zaměstnance a kompletního vybavení kuchyně, skladových prostor i jídelny.

Přestože hlavní část hrubých stavebních prací proběhla během prázdnin, rekonstrukce zasáhla i do školního roku a pro žáky muselo být zajištěno náhradní stravování v jídelně zdejší střední školy, kam je vozily autobusy.

„Každá rekonstrukce s sebou nese určitá omezení, ale stálo to za to. Naše škola funguje od roku 1977 a potřeby školní kuchyně se od té doby značně změnily, takže modernizace byla nutností. Jsme rádi, že se projekt podařil a proběhl podle harmonogramu. Firmy skvěle spolupracovaly a dodržely všechny termíny, takže náročná rekonstrukce zabrala pouze něco málo přes tři měsíce včetně samotných příprav na ni. Věřím, že našim zaměstnancům se bude v novém prostředí mnohem lépe pracovat a žákům bude chutnat,“ uvedl ředitel školy Robin Pospěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…