Kopřivnice: Muzea lákají na výstavu pohlednic

07.07.2017 20:51

V muzeu Fojtství a v Lašském muzeu v Kopřivnici se je na co dívat i o prázdninách. Začala výstava více než osmi stovek pohlednic, které ukazují dobové proměny Novojičínska.

Kopřivnice: Muzea lákají na výstavu pohlednic
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Dvě zajímavé expozice, mapující vzhled Novojičínska, mohly podle slov kurátora Lašského muzea Pavla Dvořáka vzniknout zejména díky laskavosti novojičínského sběratele a majitele pohlednic Ivana Bartoně, který muzeím svou sbírku zapůjčil. „Na Fojtství si díky němu mohou návštěvníci prohlédnout více něž šest set pohlednic takzvaného malého formátu, který je vývojově starší. Jedná se o pohlednice převážně z první půlky dvacátého století,“ uvedl Pavel Dvořák.

V Lašském muzeu, kde výstava pokračuje, je k vidění zbylých dvě stě dvacet novějších pohlednic, tentokrát v takzvaném velkém formátu. Ten se podle informací kurátora začal používat po roce 1950. Výstava v obou kopřivnických muzeích potrvá do 10. září.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…