Kopřivnice: Myší díra se proměnila v legální plochu street art

27.06.2022 11:11 | Tisková zpráva

Podchod známý jako Myší díra se proměnil v legální plochu street art. Díky nadšencům z místního spolku ArtBOX byly původní čmáranice nahrazeny stylizovanými skalními stěnami s graffiti nápisy a známými animovanými postavičkami Looney Tunes.

Kopřivnice: Myší díra se proměnila v legální plochu street art
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Tím to však nekončí! V následujících dnech se na čele podchodu objeví výtvarné dílo připomínající dva významné kopřivnické rodáky. 

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25849 lidí

Proměnu podchodu iniciovali a realizovali členové kopřivnického spolku ArtBOX, kteří se na estetizaci podchodu dohodli s městem a Správou silnic Moravskoslezského kraje, jenž objekt vlastní. „Jsme rádi, že se našla skupinka, která toto původně nevzhledné místo nejen zkrášlila, ale také jej bude pravidelně kontrolovat a uklízet. Jelikož pouliční umění je velmi živé, mohou se kolemjdoucí těšit na to, že motivy se budou postupně překrývat a obměňovat. Prostor se tak stal v podstatě veřejnou galerií,“ uvedl místostarosta René Lakomý, který se podílel na vzniku dohody s vlastníkem podchodu.

Zkulturněním vnitřních prostor tunelu však úpravy nekončí. V následujících týdnech se promění také čelo podchodu, kde vznikne umělecké dílo připomínající Emila Zátopka a Ignáce Šustalu – dva kopřivnické rodáky, jejichž kulatá výročí narození si letos připomínáme. Legendární olympionik Emil Zátopek se narodil před sto lety, zakladatel továrny na kočáry Ignác Šustala ještě o sto let dříve. Vnější část podchodu zkrášlí místní výtvarník Hynek Tekula, jehož street art je k vidění také na budově radnice. Připomínku slavných rodáků podpořilo město částkou 20 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…