Kopřivnice: Obchodníkům v centru pomohou dotace

22.12.2022 10:13 | Tisková zpráva

Kopřivnice vyhlásila dotační program na podporu podnikatelských subjektů, které jsou negativně ovlivněny probíhající revitalizací centra města. Na dotace, které mají obchodníkům pomoci vyrovnat se s poklesem tržeb v roce 2022, je v rozpočtu vyčleněno 1,5 milionu korun.

Kopřivnice: Obchodníkům v centru pomohou dotace
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„O revitalizaci centra jsme dlouho usilovali a její dokončení v příštím roce bude pěkným dárkem k 75. narozeninám našeho města. Přestože tento projekt je naprostou většinou obyvatel vítán, přináší i mnohá omezení. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Chtěl bych proto poděkovat všem občanům za trpělivost a snášení komplikací, které se stavbou souvisejí. Největší poděkování si zaslouží podnikatelé, kteří mají v centru své provozovny a v důsledku omezeného přístupu se potýkají s poklesem tržeb. Jsme si toho vědomi a hledáme cesty, jak těmto obchodníkům pomoci – dotační program je jednou z nich,“ uvedl starosta Adam Hanus.

Dotační program bude přímou finanční podporou, kterou mohou dotčení podnikatelé využít na úhradu nájmů, energií i osobních nákladů zaměstnanců. Provozovny jsou rozděleny do dvou kategorií, podle míry zasažení podnikatelských aktivit stavbou. Majitelé provozoven, které byly zasaženy nejvíce, budou moci požádat o 50 tisíc korun. V případě méně zasažených provozoven bude částka poloviční. „Formulář žádosti je co nejjednodušší a k němu bude potřeba doložit pouze čestné prohlášení. Dotace může pokrýt až 100 procent uznatelných nákladů, které vznikly v roce 2022. Není vyloučeno, že obdobná podpora bude schválena i pro rok 2023, neboť dokončení stavby je plánováno až na léto,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje města Jiří Štěpán.

Příjem žádostí o podporu bude zahájen 21. ledna a ukončen 31. března.
Bližší informace najdete na webu města ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…