Kopřivnice: Sbírka na sochu Emila Zátopka

21.09.2020 7:35

Dvouletá finanční sbírka na bronzovou sochu kopřivnického rodáka, legendárního běžce a čtyřnásobného olympijského vítěze Emila Zátopka, byla slavnostně zahájena před startem Běhu rodným krajem Emila Zátopka v sobotu 19. září.

Kopřivnice: Sbírka na sochu Emila Zátopka
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Pořízení uměleckého díla připomínající světově proslulého olympionika přijde na zhruba půl druhého milionu korun. Na financování stavby sochy budou mít možnost se podílet nejen Kopřivničané, ale všichni fanoušci Emila Zátopka. Pokladnička bude umístěna ve vestibulu kopřivnické radnice, druhá v místním informačním centru.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

K dispozici bude ještě přenosná pokladnička, která bude součástí sportovních akcí. Občané mohou použít na převod finančního daru bankovní účet sbírky, který bude veden u České spořitelny, a. s., 30031-1767241349/0800 v období do 30. června 2022 nebo peníze složit v pokladně radnice.

Při veřejném projednání o umístění Zátopkovy sochy, kterou pro Kopřivnici vytvoří akademický sochař Jaroslav Brož, dostal největší podporu návrh na umístění sochy na pěší zónu v centru města. Zároveň na setkání s veřejností bylo představeno logo Zátopek 100, které bude jednotícím vizuálním prvkem dalších aktivit připravovaných ke stému výročí narození Emila Zátopka v září 2022.

„V přípravě jsou i speciální webové stránky, kde budou všechny připravované akce prezentovány a zároveň budou moci občané sledovat stav veřejné sbírky,“ uvedla Lenka Heráková z odboru školství, kultury a sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…