Kopřivnice: Seniory poučí a pobaví Smokeman

06.10.2022 10:11 | Tisková zpráva

Dnes od 14 hodin se uskuteční tradiční společenské odpoledne pro seniory. Kromě příjemného setkání a zpívání s harmonikářem se mohou příchozí těšit na netradiční doprovodný program – vzdělávací show o tom, jak správně (ne)topit v podání oblíbeného Smokemana.

Kopřivnice: Seniory poučí a pobaví Smokeman
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Smokemana mohli Kopřivničané vidět již několikrát a jeho program měl vždy velmi kladné ohlasy. Jedná se o popularizační projekt Výzkumného energetického centra při VŠB-TUO, jehož hlavní hvězdou je doktor Jiří Horák.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„Účastníci se dozvědí, jak správně topit a nevyhazovat peníze za teplo oknem. Kromě užitečných informací se však mohou těšit také na velkou zábavu, protože Smokemanovy přednášky jsou založeny na vtipech, pokusech a interaktivitě,“ uvedla Pavla Žáčková z odboru sociálních věcí.

Stejně jako loni se seniorské setkání s harmonikou uskuteční v komunitním centru Vlčovjan (Vlčovice 76, autobusová zastávka Vlčovice, U kostela). V případě pěkného počasí bude na zahradě centra možnost opékání přinesených špekáčků.

V rámci programu Aktivní senior proběhne v druhé polovině října také přednáška o tzv. energošmejdech a na listopad je plánováno Podzimní seniorské odpoledne s hudbou a tancem. Kromě toho běží oblíbená křížovkářská liga.

„Senioři nad 60 let, kteří se zaregistrovali v informačním centru, si zde mohou každý čtvrtek, po dobu deseti týdnů, vyzvednout křížovku. Kdo vyplní správně všech deset tajenek, dostane drobnou odměnu a bude zařazen do slosování o dárkový balíček. O termínu losování budou účastníci včas informováni,“ vysvětlila Pavla Žáčková s tím, že do ligy se lze stále ještě registrovat a již zveřejněné křížovky vyluštit zpětně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …