Kopřivnice: V městě se bude diskutovat o fair trade

31.03.2023 21:23 | Tisková zpráva

V pondělí 3. dubna od 16 hodin se v Ringhofferově vile uskuteční diskuzní seznání O fair trade. Nevíte, co se pod tímto označením skrývá? Myšlenku fair trade znáte, ale chcete se dozvědět více? Přemýšlíte, jak konkrétně můžete tento systém podpořit? Přijďte to s námi probrat u šálku výborné fairtradové kávy.

Kopřivnice: V městě se bude diskutovat o fair trade
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Fair trade (česky férový či spravedlivý obchod) je výzvou k zodpovědné spotřebě a spravedlivějšímu způsobu obchodování. Systém usiluje o pomoc drobným výrobcům a pěstitelům v zemích třetího světa, chrání jejich práva a dává jim šanci uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Prosazuje platbu spravedlivých cen a dodržování sociálních environmentálních standardů. Férový výrobek poznáte například podle certifikační známky Fairtrade.

Pondělní besedy v Kopřivnici se zúčastní zástupce společnosti Fairtrade Česko a Slovensko Stanislav Komínek, který má osobní zkušenosti z míst, kde tento systém pomáhá. „Půjde o besedu a promítání fotografií, které se budou týkat nejen pěstování kakaa v západní Africe, ale také našich možností zapojení do změny,“ uvedl Stanislav Komínek.

„Budeme rádi, když se jednání zúčastní všichni, kdo se o fair trade chtějí dozvědět více, než co lze vyhledat na internetu. Především jsou vítáni ti, kteří si na toto téma doposud neutvořili ucelený názor,“ doplnila koordinátorka projektu Zdravé město Kopřivnice Ivana Holubová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…