Kopřivnice má nejlepší instagram v kraji

08.10.2022 6:27 | Tisková zpráva

Kopřivnická radnice získala ocenění Zlatý lajk za nejlepší instagram mezi městy nad 10 tisíc obyvatel v Moravskoslezském kraji. Soutěž spojenou s odborným hodnocením instagramových účtů pořádá spolek Kvalikom, jehož cílem je zlepšování komunikace veřejných institucí s klienty.

Kopřivnice má nejlepší instagram v kraji
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Město Kopřivnice začalo instagram více využívat v souvislosti s novým Komunikačním a marketingovým plánem v roce 2019. Letos v lednu aktualizovalo vizuální styl a informování prostřednictvím této sociální sítě ještě zintenzivnilo: „V současné době zveřejňujeme zhruba deset příspěvků týdně. Máme přes 1500 sledujících, ale například za minulý měsíc bylo osloveno 9,5 tisíce účtů, a to bez placené propagace,“ přiblížila tisková mluvčí města Lucie Macháčková.

Podle Kvalikomu je instagramový profil Kopřivnice ukázkou velmi kvalitní komunikace. „Účet je spravován na profesionální úrovni a přináší skvělý obsah, který řadíme mezi to nejlepší, co české radnice na sociálních sítích produkují. Profil je zaměřený především na aktuální zpravodajství, což je v případě municipalit na této sociální síti méně obvyklé, neboť většina instagram používá především pro podporu cestovního ruchu. Kvalita příspěvků je skvělá, výběr témat zdařilý, texty kvalitní a čtivé, i když pro instagram poměrně dlouhé. Na komentáře administrátor reaguje velmi profesionálně,“ uvádějí ve své zprávě hodnotitelé. Plný počet bodů získala Kopřivnice také za aktivní práci s formátem reels, úpravu feedu, profilový obrázek a za kreativitu.

„Do soutěže jsme se přihlásili zejména proto, abychom získali odborné hodnocení, tipy a inspiraci pro další rozvoj. Obdržená doporučení se týkají především stories a jejich archivu. Hodnotitelé nám radí zpracovávat stories ve specializovaném softwaru a navrhují zavést příběhy, které by představovaly město jako takové, například z hlediska architektury. Pravdou je, že ještě než jsme hodnocení obdrželi, začali jsme s novým městským architektem něco podobného plánovat. Od nového roku se tedy mohou naši sledující těšit na novou rubriku,“ doplnila mluvčí.

„V Moravskoslezském kraji bylo hodnoceno dvanáct účtů a my jsme zvítězili v konkurenci mnohem větších měst. Moc si toho vážíme, protože kvalitní otevřená komunikace s občany je základem naší práce a veřejné služby. Že nejde o ocenění náhodné, dokazuje také náš nedávný úspěch v soutěži Přívětivý úřad,“ uvedla tajemnice Jana Klímová s tím, že dalším významným krokem k lepší informovanosti bude spuštění nových webových stránek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…