Kopřivnice potvrdila, že patří k top Zdravým městům ČR

05.12.2015 6:33

Město Kopřivnice opět dokázalo, že patří ke špičce takzvaných Zdravých měst. V rámci Konference Národní sítě Zdravých měst České republiky, převzali zástupci Kopřivnice na začátku prosince ocenění v druhé nejvyšší kategorii soutěže.

Kopřivnice potvrdila, že patří k top Zdravým městům ČR
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V pořadí dvaadvacátá Konference Národní sítě Zdravých měst ČR se v Kaiserštejnském paláci v Praze uskutečnila v úterý 1. prosince. Její účastníci si na ní předali zkušenosti a osvědčené postupy, které užívají ve svých obcích, městech či regionech v rámci zkvalitňování činností na úřadech, udržitelného rozvoje, zapojování veřejnosti, strategického plánování a řízení.

Součástí konference bylo i slavnostní ocenění nejpokročilejších realizátorů mezinárodní metody kvality místní Agenda 21. „Město Kopřivnice již po deváté převzalo ocenění za práci v souladu s principy této metody v druhé nejvyšší kategorii B. Posun v našem případě nastal v tom, že jsme oproti loňskému roku získali tři hvězdičky,“ uvedla vedoucí oddělení strategického plánování Lenka Šimečková s tím, že ocenění je vyvrcholením celoroční práce širokého týmu pracovníků města, příspěvkových a neziskových organizací, jednotlivců a firem, která byla prezentována v rámci veřejné obhajoby MA 21.

Ta se uskutečnila již v říjnu za účasti odborníků v oblasti udržitelného rozvoje, zástupců měst, která metodu kvality realizují.

Kromě Kopřivnice své kvality potvrdili také například zástupci Zdravých měst Chrudimi, Litoměřic, Vsetína, nebo obce Křižánky. Gratulaci, diplom a malou pozornost obdrželi zástupci jmenovaných míst z rukou Marie Petrové, předsedkyně Pracovní skupiny pro MA21 Rady vlády pro udržitelný rozvoj a ředitele Národní sítě Zdravých měst Petra Švece.

Místní agenda 21 je nástroj ke zlepšování kvality veřejné správy, strategického řízení, zapojování veřejnosti a budování místního partnerství, s cílem podpořit systematický postup k udržitelnému rozvoji na místní či regionální úrovni. Kopřivnice tuto metodu kvality veřejné správy realizuje od roku 2004, kdy se stala členem Národní sítě Zdravých měst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…