Kopřivnice se zapojí do Roku průmyslu

18.03.2015 15:47

Rok 2015 byl vyhlášen Rokem průmyslu a technického vzdělávání. Smyslem stejnojmenné celoroční kampaně je zvýšit zájem o průmysl, motivovat děti ke studiu technických oborů a povzbudit vzájemnou spolupráci škol s firmami. Jelikož o stejné cíle dlouhodobě usiluje také město Kopřivnice, do kampaně se aktivně zapojí.

Kopřivnice se zapojí do Roku průmyslu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kampaň tvoří řada projektů, které poukazují na disproporci mezi vysokou mírou nezaměstnanosti a dlouhodobě neuspokojenou poptávkou firem po technicky vzdělaných pracovnících. „Chceme pomoci změnit zažitý pohled veřejnosti na technické obory a ukázat, že průmysl je moderní a inovativní odvětví nabízející pestrou škálu atraktivních pracovních příležitostí,“ vysvětlil Petr Holica z pořádajícího Svazu průmyslu a dopravy ČR. Kampaň mimo jiné vyzdvihuje všechny již fungující významné aktivity v oblasti podpory řemesel a polytechnického vzdělávání, které chce na společné interaktivní bázi propojit a zviditelnit. A právě jednou z takovýchto aktivit jsou Kopřivnické dny techniky.

„Město Kopřivnice se snaží všemožně podněcovat zájem dětí o studium technických oborů, které jsou především v našem regionu velmi žádané. Již několik let podporujeme například přehlídku technických profesí Řemeslo má zlaté dno nebo prezentační akci Den technické kariéry. Nejvýznamnější jsou však Kopřivnické dny techniky, které v loňském roce navštívilo zhruba 13 tisíc návštěvníků z celého regionu,“ uvedl starosta Miroslav Kopečný. Třetí ročník Kopřivnických dnů techniky se uskuteční 6. a 7. června na zkušebním polygonu společnosti Tatra Trucks. Základem akce budou opět statické a dynamické ukázky strojů a technických zařízení, ale chybět nebudou ani doprovodná kulturní vystoupení, bohaté občerstvení a atrakce pro děti i dospělé. Letos poprvé budou mít návštěvníci také jedinečnou možnost prohlídky vybraných provozů slavné kopřivnické automobilky, v jejímž areálu se přehlídka koná. Hlavními hudebními hvězdami budou Věra Špinarová a Xindl X.

„Největším přínosem kampaně Rok průmyslu a technického vzdělávání je propojení aktivit se stejným cílem, společná propagace a prezentace příkladů dobré praxe. Svaz průmyslu a dopravy ČR v současné době připravuje spuštění interaktivních webových stránek, které budou sloužit jako centrální místo shrnující veškerou existující podporu technického vzdělávání. V plánu je také uspořádání série kulatých stolů či vydání almanachu. Mimo to Svaz přislíbil, že naši akci podpoří finančním příspěvkem ve výši 30 tisíc korun,“ uvedla koordinátora Kopřivnických dnů techniky Lucie Petříčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…