Kopřivnické dny techniky přilákaly na dvacet tisíc návštěvníků

08.06.2017 14:40

Kopřivnické dny techniky o uplynulém víkendu opět prokázaly, že umí přitáhnout pozornost lidí. I přes nepříznivou předpověď počasí slibující bouřky a déšť na zkušební polygon společnosti Tatra Trucks, a. s., dorazilo okolo dvaceti tisíc návštěvníků.

Kopřivnické dny techniky přilákaly na dvacet tisíc návštěvníků
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Přehlídka polytechnického vzdělávání, které se uskutečnila v sobotu 3. a neděli 4. června, do města automobilů přilákala návštěvníky z celé České republiky. Ti sem přijeli zejména kvůli interaktivním ukázkám stavební, vojenské, hasičské, komunální, zemědělské a jiné techniky. „Ačkoliv předpovědi počasí, zejména ty na neděli, slibovaly bouřky a přívalové deště, na pátý ročník Kopřivnických dnů techniky během soboty a neděle dorazilo okolo dvacet tisíc návštěvníků, což nás nesmírně těší. Zájem lidí dokazuje, že tento typ přehlídky v Moravskoslezském kraji má smysl, že lidi technika zajímá,“ uvedla koordinátorka akce Jana Hromočuková.

Největší zájem návštěvníků zažil tatrovácký polygon v sobotu. Během necelé hodiny lidé naplnili horní parkoviště, aby mohli zhlédnout ukázky techniky, povozit se v nákladních i sportovních automobilech, proletět se vrtulníkem, vyzkoušet simulátory nárazu a převrácení vozidla a v neposlední řadě navštívit automobilku Tatra Trucks, a. s. Ta po oba dva dny zpřístupnila hlavní montáž. „O prohlídku automobilky byl, stejně jako v předchozích letech, velký zájem. Přijeli se do ní podívat nejen bývalí zaměstnanci, ale také lidé z celé republiky, které výroba nákladních automobilů, speciálně potom tatrovek zajímá,“ sdělila Jana Hromočuková.

Letošní, v pořadí páté Kopřivnické dny techniky, byly věnovány 120. výročí výroby prvního sériově vyráběného vozu Präsidenta. Součástí expozice proto byli veteráni, osobní a nákladní a také speciální model nákladního vozu Tatra Phoenix Euro 6 Präsident. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…