Krnov: Regenerace sídliště Budovatelů nekončí

08.06.2017 15:33

Koncem května byla dokončena revitalizace zeleně mezi panelovými domy v ulicích Jesenické, Petrovické a Budovatelů. Sídliště během ní přišlo o čtyřicet stromů, dvě stovky metrů čtverečních keřových skupin a třicet solitérních keřů. Naopak bohatší je o sto třicet stromů, více než dvě desítky solitérních keřů a množství keřových skupin.

Krnov: Regenerace sídliště Budovatelů nekončí
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Předání zakázky „Revitalizace sídliště Jesenická – Petrovická Krnov“, kterou realizovala firma Beatrice Mádrová za 788 tisíc korun včetně DPH, proběhlo 31. května. „Sídliště bylo předáno, ale s nedostatky, které byly odstraněny tento týden. Mezi nedodělky bylo například vyfrézování dvojkmenu břízy a ořezání poškozených jírovců. Následně proběhne kontrola sadebního materiálu a do 15. listopadu budou neuchycené dřeviny vyměněny. Záruka na rostliny je 36 měsíců, ale s podmínkou, že město musí provádět zálivku,“ uvedla Petra Mužíková z odboru životního prostředí.

V průběhu června proběhnou také práce, které nebyly součástí projektu. Řadu z nich vyvolala dubnová sněhová kalamita. „Před vchodem do domu Rooseveltova 20 vyfrézujeme pařezy od stromů a keřů, které byly poničené sněhem, u vchodu Jesenická 19 se pokusíme ořezem zachránit sněhem polámaný keř čimišník stromovitý a založíme trávník v místech, kde byly odstraněny části bývalých herních prvků. Zvedneme také podchodnou výšku u třech stromů v průchodu mezi domy v ulicích Jesenické a Petrovické. Provedeme obvodovou redukci u javoru u domu Budovatelů 6, zmlazení keřů mochny před domy Budovatelů, před vchodem Budovatelů 4 bude částečné odstraněn živý plot v místě, kde se drží odpadky, a na parkovišti Petrovická – Rooseveltova budou odstraněny uschlé akáty,“ upřesnila Petra Mužíková.

Proměnou projdou také dětská hřiště. „Začneme opravou asfaltové plochy vedle Rákosníčkova hřiště, na které se pak ještě během prázdnin objeví namalované hrací plány, například skákacího panáka, opičí dráhy nebo Člověče, nezlob se. Ve stejné době přibude u Rákosníčkova hřiště nerezová šplhací herní sestava pro děti do 15 let se šplhacími stěnami, lanovým žebříkem, lanem a hrazdami. Pokud bude dostatek finančních prostředků, další opravy asfaltových hřišť by mohly proběhnout ještě na podzim,“ řekl Vlastimil Štverák z odboru veřejných zakázek.

Pokračovat se bude také v opravách chodníků. Letos přijdou na řadu chodníky v zadním traktu domů Budovatelů 11, 13 a 15, kolem domu Budovatelů 3, podél ulic Jesenická – Budovatelů a před domy Jesenická 15 a 17. Opravy přijdou přibližně na 1,5 milionu korun.

Nejen další chodníky by měly na řadu přijít v příštím roce. „Prověříme možnost obnovy a zvýšení množství laviček a chceme najít využití asfaltových ploch mezi bloky. Tady narážíme na rozdílné představy obyvatel. Zatímco jedni by rádi viděli například na ploše mezi bloky Budovatelů 5 a 7 mantinely a branky, jiní mají obavy z celodenního hluku. Naším úkolem je najít takové řešení, které nebude vzbuzovat sousedské spory, ale umožní využití ploch,“ uzavřel místostarosta Michal Brunclík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …