Krnov: Sociální byty budou k nastěhování v létě

29.04.2021 11:45

Pokud vše půjde podle plánu, v průběhu prázdnin by se do nových sociálních bytů pro osoby v bytové nouzi v domě na adrese Stará 7 mohli stěhovat první nájemníci. K dispozici jim bude celkem devět bytových jednotek, šest o velikosti 1+1 a tři o velikosti 1+2.

Krnov: Sociální byty budou k nastěhování v létě
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

V těchto dnech finišují dokončovací práce. „Mimo jiných to je instalace kuchyňských linek, montáž zábradlí nebo terénní úpravy,“ uvádí Martina Marčanová z odboru investic a správy majetku. Objekt převezme město od zhotovitele nejpozději v květnu. Po získání kolaudačního rozhodnutí budou byty nabídnuty zájemcům, a to ve veřejné nabídce.

„V současné době probíhá tvorba pravidel pro přidělování těchto bytů. V sociálních bytech budou bydlet osoby, které aktivně spolupracují se sociálními službami a aktuálně procházejí tíživou životní situaci, která se neobejde bez pomoci sociálních pracovníků. Byty budou určeny například osobám se zdravotním postižením, matkám samoživitelkám, obětem domácího násilí a rodinám s dětmi v bytové nouzi“ říká Filip Vrchovský z odboru sociálního a školství.

Rekonstrukce bytového domu začala v březnu loňského roku. V následujících měsících došlo k nástavbě budovy ve dvorním traktu a vytvoření nové konstrukce krovu, která byla doplněna o vikýře v uliční části. Byly vyměněny dřevěné konstrukce stropů a krovu napadené dřevokazy. Ve sklepě po sanaci zdiva vznikly sklepní kóje a společný prostor pro uskladnění kočárků a jízdních kol. Aby byty vyhověly současným požadavkům na bytové prostory jak z hlediska uživatelských komfortů a hygienické dostatečnosti, tak požární bezpečnosti, byly vybourány a nově vyzděny obvodové a vnitřní nosné stěny nad úrovní stropu v druhém nadzemním podlaží a byla také změněna dispozice jednotlivých bytů. „Nová jsou veškerá okna a dveře, vstupní dveře z ulice jsou kopií původních, včetně ozdobné mříže. Objekt je částečně zateplen,“ dodává Martina Marčanová.

Náklady na rekonstrukci činí 18,4 milionu korun, podstatnou část pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu, která byla městu Krnovu poskytnuta ve výši 16 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…