Kroměříž: Autobusy MHD od pondělí po 20:00 nepojedou

31.10.2020 10:44

Autobusy kroměřížské městské hromadné dopravy od pondělí 2. listopadu pojedou v pracovní dny i o víkendu pouze do 20:00. Omezení souvisí s opatřením vlády, podle něhož platí zákaz vycházení od 21:00 do 4:59.

Kroměříž: Autobusy MHD od pondělí po 20:00 nepojedou
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Opatření začalo platit ve středu, obsazenost nočních spojů, které jsou vždy méně vytížené, se jeho vlivem snížila až o 50 procent. Kromě zákazu vycházení je důvodem omezení i úspora nákladů a ekonomika provozu,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Omezení se dotkne devíti spojů na čtyřech linkách. „Celkem od středy, kdy začal platit zákaz vycházení v noci, přepravily v průměru jen asi 20 cestujících, což dělá asi dva cestující na spoj. Pro omezení jsme se rozhodli i proto, že noční služby v kroměřížské nemocnici a psychiatrické nemocnici začínají už v 19:00. Jejich zaměstnanci se tak do práce dostanou i po zrušení večerních spojů,“ popsal Jaroslav Černý, vedoucí provozu MHD ve společnosti Kroměřížské technické služby, která MHD provozuje.

Noční spoje nepojedou po dobu, kdy bude platit zmíněný zákaz vycházení v noci. Kvůli nouzovému stavu a opatřením souvisejícím s epidemií koronaviru jezdí autobusy městské hromadné dopravy v Kroměříži od 19. října v prázdninovém režimu. K omezení došlo kvůli přerušení výuky ve školách, které způsobilo značný úbytek cestujících.

Cestující v MHD musejí mít podle opatření vlády ve vozidlech i na zastávkách nasazenou roušku či jinou ochranu úst a nosu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…