Kroměříž: Czech POINT v přízemí radnice na Velkém náměstí je opět v provozu

08.04.2020 18:16

Městský úřad v Kroměříži znovu otevřel Czech POINT, kontaktní místo veřejné správy, které občané najdou v přízemí radnice na Velkém náměstí. „Reagujeme tak na rozhodnutí ministerstva zdravotnictví, které ukončilo své opatření ve vztahu ke kontaktním místům veřejné správy,“ uvedla tajemnice městského úřadu Veronika Škrabalová.

Kroměříž: Czech POINT v přízemí radnice na Velkém náměstí je opět v provozu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Czech POINT bude otevřený po pracovní dobu městského úřadu. Na kontaktním místě veřejné správy si občané mohou obstarat informace potřebné k výkonu zaměstnání či podnikatelské činnosti (například výpisy z evidence rejstříku trestů), mohou si zde ověřit dokumenty, získat výpisy z katastru nemovitostí, podat žádost o zřízení datové schránky a podobně.

Většina městského úřadu ale zůstává kvůli nebezpečí šíření nákazy koronaviru pro veřejnost nadále uzavřena. Výjimkou je jen podatelna v ulici 1. máje, která je otevřená v pondělí a ve středu, vždy od 8 do 11 hodin. Lidé zde mohou osobně odevzdat písemnosti, jejichž doručení na úřad nesnese odklad. Mimo tuto dobu pro podání slouží na budově C pro tyto účely zřízená poštovní schránka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…