Kroměříž: Hudba v zahradách a na zámku se letos neuskuteční

27.05.2020 11:38

Festival Hudba v zahradách a zámku se měl v Kroměříž konat v nadcházejícím létě již pojedenadvacáté.

Kroměříž: Hudba v zahradách a na zámku se letos neuskuteční
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Současná složitá situace, přetrvávající hrozba koronavirové nákazy a vládní opatření – byť postupně uvolňovaná – přiměly pořadatele, jimiž jsou tradičně město Kroměříž, Dům kultury v Kroměříži, Klub UNESCO Kroměříž, společnost Art Collegium 2002 a Národní památkový ústav, aby letošní cyklus koncertů vážné hudby zrušili,“ řekla místostarostka Daniela Hebnarová.

Program festivalu byl kompletně připravený již před příchodem hrozby koronavirové nákazy a následným omezením kulturních projektů. „Mrzí nás, že milovníci vážné hudby přijdou o sérii koncertů, která již více než dvacet let patří k tradičním letním akcím a která přinášela návštěvníkům nezapomenutelné zážitky v kouzelném prostředí Květné zahrady a Arcibiskupského zámku,“ dodal ředitel Domu kultury v Kroměříži Pavel Sedláček.

V průběhu čtyř koncertů od 23. června do 24. července se kroměřížským divákům a posluchačům měli představit třináctiletý klavírista a kroměřížský rodák Jan Schulmeister s Moravskou filharmonií Olomouc, sopranistka Eva Kývalová a barytonista Lukáš Bařák společně s Filharmonií Bohuslava Martinů Zlín, virtuos na kladívkový klavír Jaroslav Tůma společně s houslistkou Lucií Sedlákovou Hůlovou a absolventi Mezinárodních dirigentských kurzů ve Zlíně a v Kroměříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…