Kroměříž: Kam vyrazit v době pandemie

07.03.2021 7:35

Tipy na procházky, běh i cyklovýlety na území města Kroměříže zobrazuje mapová aplikace, jejímž autorem je koordinát městské mobility kroměřížské radnice Martin Gabryš.

Kroměříž: Kam vyrazit v době pandemie
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V době pandemie je kvůli opatřením proti šíření viru stále složitější nalézt vhodná místa na trávení volného času. Chtěli jsme lidem, a před jarními prázdninami speciálně rodinám s dětmi, přehledně ukázat možnosti, které v Kroměříži mají,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

mapa

Mapa je dostupná zdarma ZDE. Tipy na procházky a běh jsou označeny zelenou barvou a na cyklovýlety růžovo-fialovou barvou. „Při kliknutí na trasu se dozvíte, jak je dlouhá, za jak dlouho ji můžete zdolat a pro koho je vhodná. Vlevo nahoře je menu, kde můžete vypínat a zapínat vrstvy v mapě a měnit podkladové mapy. Vpravo nahoře najdete nástroje jako je zoom, tisk mapy a určení polohy pomocí GPS,“ popsal Gabryš.

V letošním roce připravuje město několik novinek. Obnoví například značení Naučné stezky Hráza a vzniknou také nové stezky na Barbořině. V příštím roce se pak radnice hodlá zaměřit na lokalitu Hvězda, kde jsou v plánu singletraily. Pro cyklisty bude ale již letos vybudován pumptrack. Město připravuje také nový plán cyklostezek, který naváže na nové dopravní značení pro cyklisty, které se začalo v ulicích objevovat loni a letos se v tomto záměru bude pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…