Kroměříž: Knihovna se otevírá čtenářům, Dům kultury zprovozní pokladny

03.12.2020 10:11

Knihovna Kroměřížska ve čtvrtek 3. prosince otevře dveře čtenářům v téměř běžném režimu. Naproti tomu Dům kultury stále nemůže realizovat připravené programy, ale návštěvníkům budou postupně k dispozici všechny pokladny.

Kroměříž: Knihovna se otevírá čtenářům, Dům kultury zprovozní pokladny
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„O tom, že se situace kolem koronavirové nákazy lepší, svědčí fakt, že se postupně zmírňují vládní nařízení. Je dobře, že je možné lidem zpřístupnit alespoň některá zařízení, a doufám, že se brzy dočkáme i možnosti navštívit divadla nebo koncerty,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Knihovna na Slovanském náměstí bude od čtvrtka fungovat v obvyklé provozní době kromě sobot. Podle ředitelky Šárka Kašpárkové je však stále třeba dodržovat jistá omezení a nařízení. „Vstup do knihovny je možný pouze se zakrytým nosem a ústy a po použití desinfekce. Návštěvníci by měli mezi sebou dodržovat rozestupy. Platí také omezený počet současně přítomných v jednom oddělení knihovny,“ doplnila Kašpárková.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí

V oddělení pro dospělé čtenáře smí být najednou maximálně 20 osob, v dětském je maximum deset dětí naráz, ve studovně, čítárně a multimediálním oddělení smí pobývat nejvýše čtyři lidé současně.

Pobočky Knihovny Kroměřížska budou návštěvníkům k dispozici od pondělí 7. prosince a i tady platí povinnost nosit roušky, používat desinfekci a dodržovat rozestupy. Podle plochy jednotlivých knihoven bude omezený i tady počet přítomných.

Ve složitější situaci se nachází kroměřížský Dům kultury. Podle platných opatření není možné realizovat pro diváky divadelní představení, filmová promítání ani koncerty a jiná vystoupení. Návštěvníkům se od 3. prosince otevírá Expozice Karla Kryla v suterénu Klubu Starý pivovar v Prusinovského ulici. „V Nadsklepí a kulturáku budou prozatím v provozu pouze pokladny, aby bylo možné vracet vstupenky na zrušené pořady roku 2020. Zároveň tu zájemci mohou provést rezervace na projekty roku 2021,“ dodal ředitel Domu kultury Pavel Sedláček. Pokladny v Domě kultury a Expozici Karla Kryla je možné využít od 3. prosince, pokladna v kině Nadsklepí se otevře 7. prosince. Otevírací doba pokladen je na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…