Kroměříž: Kroměřížské sociální služby získaly ocenění za paliativní péči

01.02.2023 11:11 | Tisková zpráva

Sociální služby města Kroměříže (SSKM) získaly ocenění za poskytování paliativní péče v pobytových sociálních službách.

Kroměříž: Kroměřížské sociální služby získaly ocenění za paliativní péči
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Poskytování paliativní péče v rámci kroměřížských sociálních služeb umožnil a podpořil projekt Pod křídly Azraela, který financuje Nadační fond Abakus z programu Spolu až do konce. Jeho cílem je zavedení postupů šetrného a respektujícího doprovázení klientů v terminálním stádiu a podpora jejich nejbližších v sociálních službách. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

„Právě Nadační fond Abakus ocenil činnost pracovníků SSKM. Důvodem je, že poskytování kvalifikované paliativní péče v pobytové sociální službě staví kroměřížskou organizaci mezi výjimečné služby v rámci celé České republiky,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka.

Ocenění v Praze osobně převzaly ředitelka SSKM Dagmar Klučková, koordinátorky projektu Alice Juračková a Soňa Mrhálková a nechyběla mentorka služby po dobu projektu Martina Pojarová.

Projekt probíhal v letech 2021 a 2022 v domově pro seniory U Kašny na Riegrově náměstí. Částka 1,178 milionu korun byla určená na pořízení mobilního vybavení do pokoje klienta zahrnujícího speciální lůžko, chytré technologie pro komunikaci i zázemí pro rodinné příslušníky, ale také umožnila přijmout na poloviční úvazek zdravotnického pracovníka, který koordinoval péči včetně podpory psychologa i duchovního. „Velmi si vážíme ocenění pro celou příspěvkovou organizaci Sociální služby města Kroměříže. Poděkování ale patří především všem pracovníkům domova U Kašny, kteří se do pilotního projektu zapojili. Téma zavádění paliativní péče pokračuje v organizaci navazujícím projektem v Domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem Vážany,“ doplnila ředitelka SSKM Dagmar Klučková.

Potřebu paliativní péče s sebou přináší skutečnost, že se nejen neustále zvyšuje věk klientů v jednotlivých domovech, ale stále přibývá i těch, kteří potřebují nepřetržitou péči, nebo v pobytovém zařízení zemřou. Právě projekty podobného charakteru pomáhají zvýšit povědomí o paliativní péči u široké veřejnosti. Město Kroměříž společně se Sociálními službami Kroměříže připravují již druhý ročník odborné konference k paliativní péči, která se uskuteční 19. dubna 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…