Kroměříž: Kroměřížské sociální služby získaly ocenění za paliativní péči

01.02.2023 11:11 | Tisková zpráva

Sociální služby města Kroměříže (SSKM) získaly ocenění za poskytování paliativní péče v pobytových sociálních službách.

Kroměříž: Kroměřížské sociální služby získaly ocenění za paliativní péči
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Poskytování paliativní péče v rámci kroměřížských sociálních služeb umožnil a podpořil projekt Pod křídly Azraela, který financuje Nadační fond Abakus z programu Spolu až do konce. Jeho cílem je zavedení postupů šetrného a respektujícího doprovázení klientů v terminálním stádiu a podpora jejich nejbližších v sociálních službách. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22950 lidí

„Právě Nadační fond Abakus ocenil činnost pracovníků SSKM. Důvodem je, že poskytování kvalifikované paliativní péče v pobytové sociální službě staví kroměřížskou organizaci mezi výjimečné služby v rámci celé České republiky,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka.

Ocenění v Praze osobně převzaly ředitelka SSKM Dagmar Klučková, koordinátorky projektu Alice Juračková a Soňa Mrhálková a nechyběla mentorka služby po dobu projektu Martina Pojarová.

Projekt probíhal v letech 2021 a 2022 v domově pro seniory U Kašny na Riegrově náměstí. Částka 1,178 milionu korun byla určená na pořízení mobilního vybavení do pokoje klienta zahrnujícího speciální lůžko, chytré technologie pro komunikaci i zázemí pro rodinné příslušníky, ale také umožnila přijmout na poloviční úvazek zdravotnického pracovníka, který koordinoval péči včetně podpory psychologa i duchovního. „Velmi si vážíme ocenění pro celou příspěvkovou organizaci Sociální služby města Kroměříže. Poděkování ale patří především všem pracovníkům domova U Kašny, kteří se do pilotního projektu zapojili. Téma zavádění paliativní péče pokračuje v organizaci navazujícím projektem v Domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem Vážany,“ doplnila ředitelka SSKM Dagmar Klučková.

Potřebu paliativní péče s sebou přináší skutečnost, že se nejen neustále zvyšuje věk klientů v jednotlivých domovech, ale stále přibývá i těch, kteří potřebují nepřetržitou péči, nebo v pobytovém zařízení zemřou. Právě projekty podobného charakteru pomáhají zvýšit povědomí o paliativní péči u široké veřejnosti. Město Kroměříž společně se Sociálními službami Kroměříže připravují již druhý ročník odborné konference k paliativní péči, která se uskuteční 19. dubna 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…