Kroměříž: Letní kino bude promítat na větší plátno a s lepším zvukem

04.06.2020 6:32

Kroměřížané ani letos nepřijdou o letní kino. Oblíbené promítání pod širým nebem totiž Dům kultury připravuje i na letošní prázdninové měsíce.

Kroměříž: Letní kino bude promítat na větší plátno a s lepším zvukem
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Oproti předchozím ročníkům jsme ale připravili několik změn. Nachystali jsme větší promítací plátno o rozměrech 7,7 krát 4,2 metru, rám na něj je již nainstalovaný, a přidáme jednu basovou bednu, takže diváci se mohou těšit na lepší obraz i na kvalitnější zvuk,“ uvedl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.


Letní kino bude promítat stejně jako v předchozích letech na nádvoří Klubu Starý pivovar a radnice, kam se návštěvníci dostanou průjezdem z Prusinovského ulice. První film je připravený na pondělí 6. července. Promítat se bude každý pondělní a úterní večer s výjimkou 17. a 18. srpna. Letní filmový cyklus skončí posledním představením v úterý 25. srpna. Začátky červencových představení jsou naplánované na 21 hodin, srpnová promítání budou začínat ve 20,30 hodin. V případě nepříznivého počasí se bude promítat v budově Nadsklepí, rozhodne se vždy dvě hodiny před plánovaným začátkem.

„Kino pod širým nebem je lákavým programem na letní večery pro obyvatele města i jeho návštěvníky. Věřím, že letošní bohatá nabídka a kvalitnější technika alespoň částečně vynahradí milovníkům filmu více než dvouměsíční výpadek promítání z letošního jara,“ řekla místostarostka Daniela Hebnarová.

„Připravené máme filmy Přes prsty, Příliš osobní známost, Chlap na střídačku, Jumanji: Další level. Soustředit bychom se letos chtěli více na filmy rodinné a snímky vhodné i pro děti. Termíny promítání konkrétních filmů a konečné ceny vstupného závisí na jednání s jednotlivými distributory, která momentálně probíhají,“ dodal vedoucí kina Nadsklepí Radek Neuman.

Vstupenky se budou prodávat vždy dvě hodiny před začátkem představení v pokladně Expozice Karla Kryla, platba bude možná i bezhotovostně. Kapacita hlediště bude omezena. Kolik míst bude k dispozici, bude záležet na aktuální situaci a platných omezeních souvisejících s koronavirovou nákazou. S tím souvisí i prodej občerstvení. Pokud to ale situace dovolí, bude k dispozici popcorn, pivo, limo, káva a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…