Kroměříž: Lidé si nejvíc přejí opatření pro zadržení vody v krajině

19.06.2019 7:35

Obyvatelé Kroměříže, kteří hlasovali v anketě o prioritách města, vybrali jako nejpotřebnější provádění opatření pro zadržení vody v krajině. Hlasovalo pro ně 390 lidí.

Kroměříž: Lidé si nejvíc přejí opatření pro zadržení vody v krajině
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Sucho nás trápí čím dál tím více a prognózy dalšího vývoje bohužel nejsou příznivé. Opatření vedoucí k udržení vody v krajině proto vnímám jako důležitá,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová. Do ankety se zapojilo 552 občanů.

Za druhou prioritu označili budování cyklostezek ve městě mimo hlavní komunikace (175 hlasů). Na dalších místech skončily řešení křižovatky ulic Havlíčkova – Albertova (129 hlasů), vybudování sportovně-rekreační zóny v lokalitě Bágrák (104), zřízení nové pobytové služby pro seniory (94), řešení likvidace odpadů po roce 2025 (56), zajištění veřejného přehledu investic města po měsících (23), časové omezení hlasitých hudebních produkcí – kulturních akcí (12), zřízení obecního hostince (7) a zajištění pravidelného setkávání s podnikateli (pět hlasů).

Zmíněné priority vzešly z dubnového veřejného fóra pořádaného Zdravým městem Kroměříž, místní Agendou 21, kde je navrhovali občané města. Zúčastnilo se jej tehdy šest desítek lidí. „Výsledky fóra budou nyní předloženy radě a zastupitelstvu města. Budeme s nimi pracovat a snažit se tyto lidmi zmíněné problémy Kroměříže řešit,“ uzavřela Hebnarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…