Kroměříž: MHD pojede od pondělí 19. října v prázdninovém provozu

17.10.2020 12:50

Kroměřížská radnice omezuje kvůli nouzovému stavu a opatřením souvisejícím s epidemií koronaviru provoz městské hromadné dopravy. Od pondělí 19. října přechází do prázdninového provozu. „K omezení došlo kvůli přerušení výuky ve školách, které způsobilo značný úbytek cestujících,“ vysvětlil místostarosta Karel Holík.

Kroměříž: MHD pojede od pondělí 19. října v prázdninovém provozu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Na zastávkách lidé spoje, které pojedou, najdou ve žlutě podbarveném sloupečku s označením „pracovní den školní prázdniny“. Při hledání v kapesních jízdních řádech nepojedou spoje s označením 10 – Nejede od 1. 7. do 31. 8. 2020. „Víkendový provoz zůstává bez omezení, pouze nepojede nedělní posilový spoj pro studenty, a to linka číslo 6 s odjezdem ve 20:40 z nádraží,“ doplnil Jaroslav Černý, vedoucí provozu MHD ve společnosti Kroměřížské technické služby, která MHD ve městě provozuje.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Co se linek týče, páteřní okružní linky 4 a 6 zůstávají kromě dvou spojů bez omezení, na linkách 3 a 5 nepojede vždy jen po jednom školním spoji. Omezení se výrazněji dotkne linek 1, 2, 7 a 8.

Podle Holíka omezení potrvá do odvolání. „Předběžně počítáme s tím, že by se plný provoz mohl obnovit 2. listopadu, pokud tedy vláda otevře alespoň první stupeň základních škol, jak avizuje. O obnovení plného provozu budeme cestující včas informovat,“ uzavřel Holík.

Cestující v MHD musí mít podle opatření vlády ve vozidlech i na zastávkách nasazenou roušku či jinou ochranu úst a nosu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…