Kroměříž: Mateřská škola Mánesova se chce zapojit do projektu Přírodní zahrady

19.02.2020 11:38

Mateřská škola se sídlem v Mánesově ulici se dlouhodobě zaměřuje na přírodu a ekologii.

Kroměříž: Mateřská škola Mánesova se chce zapojit do projektu Přírodní zahrady
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V případě získání dotace, o níž Mateřská škola Mánesova v únoru požádala ministerstvo životního prostředí, by mohla v budoucnu na pozemku školy vzniknout takzvaná Přírodní zahrada v rámci podporovaného projektu Rekonstrukce a vybavení center ekologické výchovy, učeben a jiných zařízení pro účely EVVO,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

V případě získání dotace, která by pokryla 75 procent nákladů, by se projekt Přírodní zahrada realizoval v roce 2021. Náklady na vybudování zahrady jsou 300 tisíc korun, spoluúčast ve výši 15 procent by škola hradila ze svého rozpočtu. Cílem projektu je rozvoj environmentálního vzdělávání a výchovy u předškolních dětí v přímém kontaktu s přírodou.

„Ekologie je i ve školním vzdělávacím programu naší mateřské školy. Máme velký pozemek a byla by škoda jej nevyužít. Od loňska máme na zahradě záhonky, na péči o ně se podílejí i děti. Jsme sídlištní škola, takže pro mnohé jsou to nové podněty a zážitky,“ řekla ředitelka školy Martina Luběnová. „Snažíme se být s dětmi co nejvíce venku, ať už na procházkách nebo na školní zahradě. Na jaro připravujeme vybudování environmentální učebny, a právě dotace by nám umožnila zakoupit nové pomůcky a prvky vhodné k realizaci venkovních edukačních aktivit“, dodala Luběnová. Škola je zapojena do sítě ekoškolek Mrkvička, je součástí projektu Malý zahradník a v rámci programu Zelená škola zapojuje děti do sběru tříděného elektroodpadu.

Mateřská škola Mánesova je komplexem tří zařízení, od roku 2016 ji tvoří MŠ Mánesova 3880, MŠ Mánesova 3766 a MŠ Štěchovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…