Kroměříž: Město bude jednat se státem o pozemcích v areálu koupaliště Bajda

21.04.2021 10:11

Kroměřížská radnice bude jednat se státem, konkrétně s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), o koupi pozemků v areálu koupaliště Bajda.

Kroměříž: Město bude jednat se státem o pozemcích v areálu koupaliště Bajda
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Město o tyto pozemky usiluje dlouhodobě, aby mohlo zvelebit své jediné letní koupaliště. Bohužel, pozemky byly zatíženy církevními restitucemi, což městu znemožnilo se o tyto pozemky ucházet,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

ÚZSVM čelil žalobě na určení vlastnictví ze strany Arcibiskupství olomouckého. „Na základě informací z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových bylo řízení pravomocně skončeno s tím, že pozemky v areálu koupaliště Bajda zůstaly s konečnou platností ve vlastnictví České republiky,“ dodala vedoucí právního odboru Ladislava Žiaková. Zastupitelé ve čtvrtek schválili, aby město podalo žádost na ÚZSVM o úplatný převod pozemků.

Město nechce žádat o bezúplatný převod, neboť by bylo v takovém případě omezeno v možnostech, jak s pozemky nakládat. „Bezúplatný převod by v současné chvíli znamenal, že by bylo město omezeno v dispozici, jakož i ve způsobu užívání těchto nemovitostí, nemohlo by například vybírat ani vstupné a v neposlední řadě by tyto omezující podmínky znamenaly zcela jistě problém v žádosti o případnou dotaci na opravu koupaliště,“ doplnila Žiaková.

Radnice dlouhodobě uvažuje o tom, že areál oživí některými zábavními prvky a skluzavkami. „Dosud město investovalo pouze do technologií a samotných bazénů. Pokud se nám podaří získat zmíněné pozemky od státu, budeme moci vylepšit i zázemí areálu a instalovat zde také některé prvky, které zvýší atraktivitu koupaliště zejména pro děti,“ uzavřel starosta Jaroslav Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…