Kroměříž: Město bude s partnery opět zajišťovat nákupy pro seniory a handicapované

15.10.2020 17:57

Senioři a zdravotně postižení lidé, kteří nemají možnost zajistit si sami nákup základních potravin, drogerie, léků a zdravotnických potřeb, mohou od pátku 16. října podobně jako při jarní první vlně koronaviru využít službu, která jim tyto potřeby obstará.

Kroměříž: Město bude s partnery opět zajišťovat nákupy pro seniory a handicapované
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Riziko nákazy a opatření zavedená za nouzového stavu dopadají především na osaměle žijící seniory a handicapované lidi. Chceme jim pomoci a usnadnit život v tomto těžkém období,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Senioři a zdravotně postižení se mohou od 16. října od osmi hodin obracet na pracovníka městského úřadu na čísle 720 744 884, který jim nákup zprostředkuje. Zajistí jej poté dobrovolníci z Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži a obecně prospěšné společnosti ADRA. Služba je zřízena pro občany města Kroměříže a jeho místních částí. Rozvoz nákupů bude probíhat v pondělí, středu a pátek, vždy od osmi do 15 hodin. Objednávky nákupů ale budou přijímány v pracovní dny, tedy od pondělí do pátku od osmi do 15 hodin.

„Nakupovány budou základní potraviny, drogistické potřeby, léky a zdravotnické potřeby do částky 500 korun na osobu. Zajištění nákupu a dovoz je bezplatné, hradí se pouze hodnota nákupu,“ řekl vedoucí radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal. Město podle něj zajistí dobrovolníkům rukavice i desinfekci a také roušky. „Naší snahou je pomoci, ale také co nejvíce eliminovat riziko nákazy seniorů i dobrovolníků,“ doplnil Klabal.

Radnice od pátku 16. října také obnovuje nouzovou informační linku pro občany města, především však také pro seniory a osoby se zdravotním handicapem. Sociální pracovník městského úřadu jim na telefonním čísle 720 744 886 v pracovní dny od osmi do 15 hodin poskytne informace související s epidemií koronaviru. „Volajícímu ale bude k dispozici i pro obyčejný rozhovor o tom, co občana v souvislosti s aktuálním děním zrovna trápí,“ uzavřel Peštuka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…