Kroměříž: Město dokončilo opravu povrchu Vodní ulice

11.12.2019 21:10

Kolaudací nového chodníku a komunikace opravy ve Vodní ulici definitivně skončily. První etapa prací, které zahrnovaly také opravy kanalizace, vodovodu a plynového vedení, skončila loni, letos se pracovalo ve zbylé části ulice.

Kroměříž: Město dokončilo opravu povrchu Vodní ulice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Rád bych poděkoval obyvatelům Vodní ulice, zdejším podnikatelům i všem ostatním, kteří ulicí procházejí, za trpělivost. Ulice je v novotě a věřím, že na desítky let se obejde bez významnějších oprav,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Opravy povrchů měla na starost pražská společnost PORR a.s., náklady činí za obě etapy celkem zhruba 14,2 milionu korun. Loni stavbaři pracovali v části ulice od obchodního domu Baťa po křižovatku s ulicemi Dobrovského a Farní, letos přišla na řadu zbylá část Vodní ulice. Jako první v ulici skončila společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž, která zde obnovovala kanalizaci a vodovod, po nich dokončila výměnu potrubí plynárenská skupina innogy.

Povrch ulice je stejný jako v loni opravené části. „Historický ráz ulice zůstal zachován. Po obou stranách jsou chodníky z pásových žulových desek, silnice je z žulových kostek. Chodníky jsou rozšířené na úkor komunikace. Získali jsme tak více místa pro pěší a také pro restaurační předzahrádky,“ doplnil Jaroslav Pajgr z radničního odboru investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…