Kroměříž: Město opravuje výtluky, které na komunikacích způsobila zima

02.03.2021 15:47

Kroměřížská radnice se pustila do oprav výtluků, které na městských komunikacích způsobilo zimní počasí. Kroměřížské technické služby je opravují balenou směsí, složenou z asfaltového pojiva a vhodného kameniva.

Kroměříž: Město opravuje výtluky, které na komunikacích způsobila zima
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Výtluků je po celém městě a v místních částech v letošním roce více než v letech minulých. Je třeba komunikace opravit, aby se po nich chodci i řidiči mohli bezpečně pohybovat,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Podle Miloslava Gerly z odboru služeb je asfaltové pojivo vyráběno na bázi speciálně upravených asfaltů, které umožňují zpracování směsi i v zimních měsících. „Směs je připravena k okamžitému použití za studena a díky ní můžeme opravit problematická místa na komunikacích okamžitě bez čekání na oteplení. Nanáší se bez použití speciálního vybavení. Opravený povrch umožňuje ihned obnovení provozu. Nepodléhá nízkým teplotám, sněhu ani dešti,“ popsal Gerla.

Podle něj náklady na opravy výtluků letos přesáhnou částku 100 tisíc korun. Hotovo by mělo být do konce března. Další opravy komunikací město plánuje od dubna asfaltovou směsí nanášenou za tepla, která je odolnější a vydrží na komunikacích bez poškození delší dobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…