Kroměříž: Město otevřelo opravenou budovu Starého pivovaru

21.09.2018 6:32

Radnice včera otevřela opravenou budovu Klubu Starý pivovar. Práce začaly 1. února letošního roku, stavební náklady činí asi 19,5 milionu korun.

Kroměříž: Město otevřelo opravenou budovu Starého pivovaru
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Jedná se letos o největší investici města. Radnice už v roce 2014 za osm milionů korun opravila suterén objektu, kde vznikla Expozice Karla Kryla. „V tomto roce přišla na řadu nadzemní podlaží, jejich oprava se opravdu povedla,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Zhotovitelem byla společnost Stav consult, s.r.o. z Kroměříže.

Starý pivovar je zázemím pro kroměřížský divadelní spolek i místem konání dalších kulturních a společenských akcí. „A tak to i nadále zůstane. Klub bude pořádat komorní divadelní představení i pohádky pro děti, koncerty jazzové, folkové i dalších žánrů, posezení u cimbálu, prostor zde najdou i výstavy výtvarných děl či fotografií. Obnovit bychom chtěli nedělní odpolední čaje s živou kapelou, které se na Starém pivovaru pořádaly do roku 1977,“ řekl vedoucí spolku a radní Kroměříže Jiří Kašík. Program klubu je na webu ZDE.

Pivo se tu už dávno nevaří

Budova nebyla v dobrém stavu, rekonstrukce byla nezbytná. Její součástí je i nový výtah, objekt je tak nově bezbariérový. Nové jsou šatny a sociální zázemí pro účinkující i návštěvníky a také vstup z Prusinovského ulice. Opravený je sál, kanceláře a klubovna. Nová je i galerie a kabina pro technika zvuku a osvětlení. Instalována byla pojízdná výtahová plošina pro dopravu techniky na jeviště.

Divadelní spolek Kroměříž, který navazuje na tradici ochotnického divadla ve městě spadající až do roku 1863, po dobu oprav využíval jiné prostory. Památkově chráněná budova Klubu Starý pivovar byla postavena koncem 16. století majiteli kroměřížských šenkovních domů, kteří v těsném sousedství radnice vybudovali pivovar. Pivo se tu ale už dávno nevaří, objekt slouží kulturním akcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…