Kroměříž: Město připravuje úpravu zpevněné plochy před hostincem U Klimešů ve Vážanech

20.01.2021 9:34

Kroměřížská radnice chystá stavební úpravu zpevněné plochy před hostincem U Klimešů v místní části Vážany.

Kroměříž: Město připravuje úpravu zpevněné plochy před hostincem U Klimešů ve Vážanech
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Součástí záměru je také úprava místa napojení místní komunikace při výjezdu na ulici Osvoboditelů a další související úpravy,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka. Rada již schválila projektovou dokumentaci, nyní bude na řadě vyřízení stavebního povolení.

Podle Simony Prečanové, vedoucí radničního odboru regionálního rozvoje, projektová dokumentace zahrnuje také doplnění části nového propojovacího chodníku, zpevnění místa pro kontejnery na domovní odpad, osazení malého hřiště s hracím prvkem na plochu před hostincem a doplnění plochy pro zásobování hostince, nových parkovacích stání i zeleně.

„V současné době je prostor před hostincem průjezdnou komunikací, kde bez jakékoliv organizace parkují vozidla. Navrženou stavební úpravou se zvýší komfort pro návštěvníky tohoto prostoru před hostincem s možností odstavného stání pro 16 automobilů z boční strany hostince,“ doplnila Prečanová.

Náklady na úpravy činí podle projektu zhruba 2,4 milionu korun. Podle Peštuky by město chtělo zvelebení prostoru před hostincem U Klimešů stihnout ještě letos. „Záležet ale bude na tom, jak rychle se nám povede vyřídit stavební povolení,“ dodal Peštuka.

Co se místních částí týče, město loni například opravilo hřiště v Lesní ulici ve Vážanech a komunikaci ve Zlámance a postavilo novou opěrnou zeď na hřišti v Těšnovicích i přístřešek u sportovního areálu v Postoupkách. Předloni radnice dokončila víceúčelové sportovní hřiště v Kotojedech. V minulém volebním období vybudovalo město i nová víceúčelová hřiště v částech Bílany a Trávník. U sportovního areálu Žlíbek v Těšnovicích je nové sociální zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…