Kroměříž: Město rozdalo jen asi 8000 respirátorů, dostane se tak i na mladší seniory

16.03.2021 21:23

Radnice dnes rozdala asi osm tisíc respirátorů FFP2 Kroměřížanům starším sedmdesáti let. Je to asi polovina z počtu, který město chtělo občanům věnovat.

Kroměříž: Město rozdalo jen asi 8000 respirátorů, dostane se tak i na mladší seniory
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Objednali jsme proto dalších 4500 respirátorů a se zbytkem z dneška budeme v rozdávání pokračovat. V úterý si budou moci balíček pěti respirátorů vyzvednout ještě občané starší sedmdesáti let, kteří nepřišli dnes, v pátek se pak dostane i na seniory narozené v letech 1952 až 1956,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

První lidé přišli na Velké náměstí už asi půl hodiny předtím, než se stánek s respirátory otevřel. Nejvíce lidí přišlo dopoledne, fronta sahala až k Vodní ulici. „Odpoledne byl už zájem menší. Jsem rád, že jsme mohli nejstarším občanům města situaci ulehčit a alespoň takto symbolicky jim pomoci při zvládání pandemie koronaviru,“ doplnil Němec.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23922 lidí

Respirátory pro občany ročník narození 1951 a starší s trvalým pobytem v Kroměříži se budou vydávat ještě v úterý 16. března od 10 do 16 hodin opět na Velkém náměstí ve stánku před budovou radnice, který je na místě, kde každoročně stává vánoční strom. Svůj věk i trvalé bydliště lidé prokážou předložením občanského průkazu.

Občané s trvalým pobytem v Kroměříži, kteří se narodili v letech 1952 až 1956, si pro respirátory budou moci přijít v pátek 19. března. Vydávat se bude na stejném místě od 10 do 16 hodin, nebo do vyčerpání zásob.

Lidé musí respirátory povinně nosit prakticky ve všech vnitřních prostorách, s výjimkou svého obydlí. I při pohybu venku v zastavěném území obce či na jiných venkovních veřejně přístupných místech, kde se setkávají lidé z různých domácností na vzdálenost kratší než dva metry, musejí mít nasazený respirátor nebo alespoň zdravotnickou roušku.

Kroměřížská radnice rozdáváním respirátorů mezi seniory navazuje na svou loňskou aktivitu, kdy po vypuknutí pandemie koronaviru úřednice a učitelky městem zřizovaných škol ušily více než 15 tisíc roušek. V době, kdy se v České republice nedostávalo ochranných pomůcek, jimi město vybavilo zdarma složky integrovaného záchranného systému, nemocnici, psychiatrickou nemocnici a léčebnu dlouhodobě nemocných. Dodalo je i sociálním službám, lékařům, řidičům MHD a zaměstnancům radnice i městem zřizovaných organizací. Několik tisíc roušek radnice v neposlední řadě rozdala také obyvatelům Kroměříže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…