Kroměříž: Město se v roce 2018 bude podílet na projektu oslav osudových výročí

29.12.2017 10:09

Kroměřížská radnice se bude podílet na mezinárodním projektu Osudová výročí roku 2018, který je součástí národních oslav 100. výročí vzniku samostatného Československa a Evropského roku kulturního dědictví 2018.

Kroměříž: Město se v roce 2018 bude podílet na projektu oslav osudových výročí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Cílem je připomenout významný historický předěl a zároveň sté výročí nového politického a kulturního uspořádání prostoru po zániku Rakouska-Uherska,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Projekt zahrnuje výstavu Rozlomená doba 1908 – 1928 v Muzeu umění Olomouc, mezinárodní setkání zástupců politického, kulturního a vědeckého života 19. a 20. září v Kroměříži a Olomouci, mezinárodní vědeckou konferenci konanou na Arcibiskupském zámku v Kroměříži 19. až 21. září 2018, výstavu Kořeny parlamentarismu v Evropě – 170 let ústavodárného říšského sněmu, která se uskuteční také na zámku v Kroměříži, a doprovodný program a edukační aktivity v Kroměříži.

Zastupitelé schválili memorandum o spolupráci s Muzeem umění Olomouc a Národním památkovým ústavem. Podle memoranda Kroměříž zajistí ubytování pro asi 70 hostů na zmíněné zářijové setkání a uspořádání dvou koncertů. Město se bude podílet i na propagaci projektu.

Memorandum není závazné, právně závazná ujednání budou obsažena až v jednotlivých smlouvách uzavíraných mezi stranami memoranda. Na projektu spolupracuje také europoslankyně Michaela Šojdrová, která jej iniciovala, Univerzita Palackého v Olomouci, Klub UNESCO Kroměříž, Zlínský kraj a Arcibiskupství Olomoucké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…