Kroměříž: Město si připomene osvobození města i osobnost generála Svobody

02.04.2022 14:56 | Tisková zpráva

Sedmdesáté sedmé výročí osvobození Kroměříže i celého Československa si Kroměřížané, členové vedení města a zástupci nejrůznějších organizací z regionu připomenou na začátku května.

Kroměříž: Město si připomene osvobození města i osobnost generála Svobody
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Oslavou osvobození města bude pietní akt u památníku rumunských vojáků 3. května, který doplní o den později uctění památky Ludvíka Svobody na městském hřbitově.

„I po bezmála osmdesáti letech je třeba si připomínat hrdinské činy rumunských vojáků, kteří se zasloužili o osvobození našeho města, o naši svobodu, které bychom si měli zvláště v současné době velmi vážit,“ řekl starosta Jaroslav Němec.

Pietní akt k uctění padlých vojáků rumunské armády s položením věnců k památníku na náměstí Míru se uskuteční v úterý 3. května v 10 hodin za účasti představitelů radnice, zástupců Armády České republiky, Československé obce legionářské, Českého svazu bojovníků za svobodu, Svazu válečných veteránů, Svazu protifašistických bojovníků a dalších organizací a veřejnosti. Pozvaní jsou rovněž zástupci velvyslanectví Rumunska v České republice.

Den poté, tedy ve středu 4. května, ve 12,30 hodin proběhne pietní akt k uctění památky generála Ludvíka Svobody u jeho hrobu na městském hřbitově v Kroměříži. Při této příležitosti do Kroměříže přijedou členové Společnosti Ludvika Svobody a pamětníci z celého Česka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…