Kroměříž: Město školákům přibližuje činnost úřadu, vyzkoušejí si i zasedání zastupitelstva

02.12.2022 21:49 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice se otevírá i dětem ze základních škol a studentům středních škol.

Kroměříž: Město školákům přibližuje činnost úřadu, vyzkoušejí si i zasedání zastupitelstva
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Seznamují se s činností úřadu, prohlédnou si některé kanceláře včetně kanceláří starosty či místostarosty, zavítají do obřadní místnosti anebo si na vlastní kůži vyzkoušejí, jak pracují zastupitelé. „Rádi bychom, aby děti měly představu o tom, jak to na městském úřadě chodí,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Město program pro školáky organizovalo od roku 2002. Účastnila se ho vždy asi desítka tříd ročně, tedy zhruba 200 až 250 dětí. Některé si navíc vyzkoušely také svatbu nanečisto. „Myslím, že program byl úspěšný a je škoda, že v minulém volebním období od něj tehdejší vedení města ustoupilo. Komunikace s občany patří mezi naše priority, a to platí i pro komunikaci s žáky základních škol a se středoškoláky, kterým proto radnici znovu otevíráme,“ dodal Motyčka.

V tomto týdnu si historickou budovu radnice na Velkém náměstí prohlédly první tři třídy, žáci šestého ročníku Základní školy Oskol. „Prošli si zasedací místnost zastupitelstva, obřadní místnost i některé kanceláře vedení města. Velkou atrakcí byla možnost vyzkoušet si židli místostarosty,“ poznamenal Motyčka, který školáky po radnici provázel. Přiblížil jim stručně chod úřadu a pak odpovídal na dotazy školáků. „Děti se ptaly například na to, kdy opravíme zimní stadion či jak si lidé mohou vyřídit živnost,“ doplnil Motyčka.

Vedení města podle něj bude v prohlídkách radnice pro žáky základních a studenty středních škol pokračovat i v příštím roce. Zájemci z kroměřížských škol se mohou hlásit na odboru kancelář úřadu, a to konkrétně u vedoucí Marie Navrátilové na telefonu 573 321 289 nebo e-mailem na adresu marie.navratilova@mestokm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…