Kroměříž: Město žádá hygieniky o výjimku pro mobilní kluziště

21.12.2020 16:01

Kroměřížská radnice žádá Krajskou hygienickou stanici Zlínského kraje o výjimku z platných protiepidemických pravidel na provoz mobilního kluziště na Hanáckém náměstí.

Kroměříž: Město žádá hygieniky o výjimku pro mobilní kluziště
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Město si je vědomo nynější vážné situace ohledně epidemie koronaviru. Přesto jsme přesvědčeni, že sportování venku pozitivně ovlivňuje zdravotní stav obyvatel a zejména dětí. Proto se na hygieniky obracíme s touto žádostí,“ uvedl místostarosta Karel Holík. Mobilní kluziště má rozměry 13 krát 28 metrů. Počet bruslících, podle stávajících pravidel pouhých šest osob, zdaleka nepokryje poptávku veřejnosti, která v současné době nemůže využívat krytá sportoviště.

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

„Domníváme se, že by bylo možné povolit bruslení cca 24 osob zároveň, abychom splňovali podmínku 15 metrů čtverečních pro jednoho člověka tak, jako tomu je v obchodech. Osobně bych si přál, pokud by bruslících mohl být až dvojnásobek, tedy 48, a to s ohledem na to, že by samozřejmě používali ochranu úst a nosu. Nebo aby výjimka alespoň zahrnovala jako jednu osobu rodiče, který bez bruslí učí bruslit své dítě,“ dodal Holík.

Radnice pořídila nové mobilní kluziště za zhruba 2,7 milionu korun. V minulé zimě město provozovalo na Hanáckém náměstí mobilní kluziště, které si pronajalo. Novinka zaznamenala velký ohlas veřejnosti. Koupí mobilního kluziště chce město vyřešit problém s omezenými hodinami bruslení pro veřejnost na zimním stadionu, který za normální situace bývá vytížen hokejem mládeže i dospělých a který je podle stávajících protiepidemických opatření pro veřejnost jakožto vnitřní sportoviště uzavřen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…