Kroměříž: Město zřídí při MŠ Mánesova dětskou skupinu pro nejmenší

12.04.2019 16:23

Město Kroměříž zřídí takzvanou dětskou skupinu pro děti od jednoho roku do tří let. „Reagujeme na zájem, který rodiče vyjádřili v anketě na webu města. Splníme tak také jeden z úkolů uvedený v programovém prohlášení koalice, kterým je zřízení jeslí,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová. Dětská skupina by měla být zřízena od ledna roku 2020 při Mateřské škole Mánesova.

Kroměříž: Město zřídí při MŠ Mánesova dětskou skupinu pro nejmenší
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Mateřská škola má volnou třídu, která není v současné době naplněna. Počítá se s úpravou prostor tak, aby do ní byl vybudován samostatný vchod,“ popsal starosta Jaroslav Němec. Město chce podle něj žádat na zřízení a provoz dětské skupiny o dotaci z evropských fondů. Dětská skupina bude mít kapacitu 12 dětí.

V anketě se vyjádřilo osm desítek občanů. Zhruba 45 procent z nich vyjádřilo o dětskou skupinu zájem, dalších 36 procent by umístění dítěte do ní zvážilo. Více než polovina respondentů nechce za pobyt dítěte v dětské skupině platit více než 500 korun, dalších 30 procent hlasujících by bylo ochotnou platit 501 až 1500 korun. O výši poplatku zatím rozhodnuto nebylo. Třetina účastníků ankety zvažuje pravidelnou celodenní docházku dítěte, pětina pravidelnou půldenní. Dětské skupiny již v Kroměříži fungují, zřizují je soukromí provozovatelé. Jejich kapacita je ale naplněna.

„Dětské skupiny pomáhají rodičům ve slaďování rodinného a pracovního života, a to i díky provozní době přizpůsobené potřebám rodičů. V případě, že zájem o dětskou skupinu provozovanou MŠ Mánesova bude větší, zvážíme navýšení její kapacity,“ uzavřela Hebnarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…