Kroměříž: Město zvažuje vytvoření lanového ráje pro děti v Úprkově ulici

29.05.2023 7:17 | Tisková zpráva

V Úprkově ulici by měl vzniknout nový prostor pro dětské hry vybavený lanovými prvky. S nápadem na smysluplné využitý momentálně prázdné plochy na sídlišti Oskol přišla kroměřížská radnice. Do konce letošního roku bude zpracován projekt a k jeho realizaci by mohlo dojít v roce 2024.

Kroměříž: Město zvažuje vytvoření lanového ráje pro děti v Úprkově ulici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V dané lokalitě bydlí velké množství rodin s dětmi. Proto rozšíření počtu míst, kde si mohou děti a mládež hrát a provozovat sportovní aktivity, je nejen přínosem, ale i naším cílem. Domnívám se, že vznik netradičního prostoru s originálními lanovými prvky ocení obyvatelé v okolí i celého města a děti jej budou hojně využívat,“ sdělil místostarosta Karel Holík.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33747 lidí

Nepůjde o klasické dětské hřiště. Na zvolené ploše by měly být umístěny lanové prvky pro děti od tří let. Bude se jednat o jednotlivé překážky i sestavy a jejich kombinace. Nářadí bude tvořeno akátovými kůly s lany a dřevěnými deskami a doplněno zpevněnými plochami, které budou tvořit zatravňovací dlaždice, štěpka či štěrkodrť. Samotná realizace zahrnuje kromě dodávky a instalace nářadí také certifikaci, zajišťující především bezpečnost.

„Lanové prvky zvýší mobilitu a obratnost dětí, které je budou používat, a nabídnou jinou možnost zábavy než na klasickém dětském hřišti. V Kroměříži se podobné vybavení volnočasových ploch zatím nevyskytuje,“ doplnil starosta Tomáš Opatrný. Prostor bude časem doplněn o lavičky, stojany na kola a další mobiliář. Místo by se tak mohlo stát cílem rodinných výletů a procházek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…