Kroměříž: Na Velkém náměstí už stojí vánoční strom

19.11.2022 9:45 | Tisková zpráva

Vánoční strom stojí od dnešního dne v horní části Velkého náměstí před budovou radnice.

Kroměříž: Na Velkém náměstí už stojí vánoční strom
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zhruba dvanáctimetrový smrk ztepilý, který bude po celý advent a vánoční svátky zdobit centrum města a dotvářet vánoční atmosféru, vyrostl na zahradě rodinného domu v ulici Polní ve Vážanech. V následujících dnech se bude na strom instalovat výzdoba včetně světel,“ upřesnil starosta Tomáš Opatrný.

Strom a celá vánoční výzdoba města se slavnostně rozsvítí ve čtvrtek 24. listopadu v 16.30 hodin. Rozsvícení doprovodí program, který připravili pracovníci Domu kultury v Kroměříž, a ve dnech 24. a 25. listopadu se bude na Velkém náměstí rovněž konat adventní jarmark. Prodejci tu nabídnou zájemcům vánoční a adventní zboží i občerstvení včetně nezbytných punčů, svařáků a medovin dotvářejících předvánoční pohodu.

Postupně rozsvěcovat se budou také světelné instalace v podobě adventních svící na dalších kroměřížských náměstích v rámci projektu Rozsviťme Kroměříž společně. Setkání o adventních nedělích proběhnou na náměstí Míru 27. listopadu, na Komenského náměstí 4. prosince, na Masarykově náměstí 11. prosince a na Velkém náměstí u lavičky Václava Havla 18. prosince vždy v 17 hodin. Další světla se rozzáří na Velkém náměstí v sobotu 10. prosince, kdy tu začnou vánoční trhy Šťastné a veselé a budou – spolu s bohatý programem – probíhat až do 22. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…