Kroměříž: Opravená vzduchotechnika zpříjemní divákům zážitky v Domě kultury

06.08.2021 19:03

V divadelním sále Domu kultury v Kroměříži byla dokončena oprava vzduchotechniky. Provedla ji vsetínská firma Štec SVT za 675 tisíc bez DPH.

Kroměříž: Opravená vzduchotechnika zpříjemní divákům zážitky v Domě kultury
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Jde nám především o diváky, kteří si nyní po opravě vzduchotechnického zařízení mohou kulturní programy užít v komfortnějším prostředí. Věřím, že to ocení jak v zimě, tak i v létě,“ řekl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Oprava zahrnovala úpravu a doplnění původních rozvodů a zkvalitnění distribuce vzduchu do sálu, a to s ohledem na zimní i letní provoz a také na program, který v sále aktuálně probíhá. Úpravy se dotkly také řídicího systému vzduchotechniky.

„Úprava vzduchotechniky spočívala v tom, že se změnil způsob přívodu vzduchu  - teplého z pod sedadla nebo chladného z vrchu od stropu hlediště. To má za následek, že studený vzduch padá shora a neobtěžuje lidi v průběhu představení a teplý vzduch z topení stoupá vzhůru, což divákům nevadí. Toto nebylo dříve možné, a proto se teplota vzduchu v sále těžko ovlivňovala. Veškerá vzduchotechnika je nyní napojená na nový řídicí systém, který umožňuje plynulou regulaci přívodu i odvodu vzduchu. V systému je možné upravovat také hlučnost vzduchotechniky podle typu programu v sále,“ upřesnil Jiří Elger, autor projektu nového systému vzduchotechniky, který byl zároveň stavebním dozorem celé zakázky.

Divadelní sál je nejvyužívanějším prostorem Domu kultury s kapacitou zhruba 560 míst. Konají se tu koncerty, divadelní představení, vystoupení hudebních a tanečních souborů i školských zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…