Kroměříž: Po dovolené v regionu s nákazou koronaviru neposílejte děti do školy

06.03.2020 13:39

Kroměřížská radnice vyzývá občany, kteří trávili dovolenou o jarních prázdninách v Itálii či v jiné lokalitě, kde se objevil nový typ koronaviru, onemocnění COVID-19, aby neposílali své děti do mateřských či základních škol.

Kroměříž: Po dovolené v regionu s nákazou koronaviru neposílejte děti do školy
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Podle doporučení hygieniků je s ohledem na inkubační dobu onemocnění nutné, aby zůstaly dva týdny doma. Chtěl bych ale občany uklidnit, nákaza v našem regionu zatím potvrzena nebyla. Jedná se o preventivní opatření, které má ochránit ostatní děti, učitele a zaměstnance škol,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Podle Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se příznaky onemocnění mohou objevit v různé míře intenzity. Často je nelze odlišit od běžného respiračního onemocnění provázeného teplotami kolem 38 stupňů Celsia, kašlem, dušností, zimnicí či bolestmi svalů a kloubů. Inkubační doba, tedy doba, do které onemocnění propukne, je u nového typu koronaviru maximálně zmíněných 14 dnů. „Proto je nezbytné, aby děti vracející se z problematických regionů zůstaly po tuto dobu v režimu domácí výuky,“ dodala místostarostka Daniela Hebnarová.

V případě dotazů se občané mohou obracet na e-mail Krajské hygienické stanice Zlínského kraje covid19@khszlin.cz nebo na infolinky 577 006 759 a 724 221 953, které jsou v provozu nepřetržitě od 7 do 19 hodin, a to i ve dny pracovního klidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování

13:05 Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování

Několik desítek zástupců školských zařízení, sociálních služeb a samospráv projednalo nové trendy v …