Kroměříž: Podzimní divadelní předplatné láká na herecké hvězdy i známé hry

20.05.2022 11:38 | Tisková zpráva

Po dvou letech odmlky se do Domu kultury v Kroměříži opět vrací oblíbené divadelní předplatné. Jednotlivá představení podzimního abonentního cyklu do Kroměříže přivezou známé divadelní soubory a diváci se mohou těšit na taková jména jako Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová, Richard Krajčo, Jan Dolanský nebo Petr Kostka. „Podzimní čtyřdílný cyklus divadelního předplatného bude divácky velmi atraktivní a věřím, že o vstupenky bude značný zájem. Všichni si po dvou letech omezení a rušení programů zasloužíme skvělé kulturní zážitky. A těšíme se na ně,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Kroměříž: Podzimní divadelní předplatné láká na herecké hvězdy i známé hry
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Sérii představení zahájí v úterý 27. září hra Raye Cooneyho Prachy! v podání herců Divadla Palace. Jde o situační komedii, jejíž hrdinové se díky nálezu kufříku plného peněz ocitnou v řetězci stále se vršících lží a vidina bohatství rozmetá nejen poklidný život spořádaného manželského páru, ale vtáhne do hry i další aktéry. V hlavních rolích se představí Ondřej Vetchý a Vanda Hybnerová. V říjnu se diváci mohou těšit na americké drama Deštivé dny, s nímž do Kroměříže zamíří Divadlo Ungelt. Dvojici drsných chlapíků, kteří jsou od dětství přáteli a v současné době pracují u chicagské policie, ztvární Richard Krajčo a David Švehlík. O přesném termínu konání představení se ještě jedná. Francouzská komedie Jméno pobaví kroměřížské diváky v úterý 22. listopadu a ukáže, co způsobí mezi dobrými přáteli zjištění, že jeden z nich se rozhodl dát svému synovi jméno Adolf. Na pódiu se představí Roman Zach, Jan Dolanský, Jana Janěková ml., Linda Rybová a Petr Lněnička z Divadla Verze. Abonentní cyklus uzavře ve čtvrtek 1. prosince hra Komorního divadla Kalich Hrdinové. V ní tři veteráni z první světové války v podání Petra Kostky, Jaroslava Satoranského a Miroslava Vladyky vzpomínají na terase domova důchodců na minulost a popichují se, aniž tuší, že největší bitva jejich života je teprve čeká.

„Předprodej vstupenek začne v pokladně Domu kultury v úterý 24. května v 16 hodin a ke koupi budou sudé řady divadelního sálu. Tentýž den od 18 hodin bude možné zakoupit on line na www.dk-kromeriz.cz řady liché. Od 25. května bude prodej probíhat dle běžného režimu. Jedna osoba může koupit maximálně čtyři kusy vstupenek,“ doplnil ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…