Kroměříž: Radnice finančně podpoří provoz nocležny pro muže

14.10.2020 17:57

Fungování služby nouzového přenocování pro osoby bez přístřeší, tzv. nocležny pro muže, město podpoří částkou 20 tisíc korun.

Kroměříž: Radnice finančně podpoří provoz nocležny pro muže
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Stejně jako minulou zimu zajistí provoz nocležny společnost Astras v prostorách azylového domu pro muže v Purkyňově ulici. Nocležna nabídne opět čtyři lůžka a možnost využití hygienického zázemí,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.

Dvacetitisícová dotace je určena na provoz nocležny v listopadu a prosinci letošního roku. Do rozpočtu na rok 2021 pak bude zařazena částka 60 tisíc korun, která bude použita na finanční podporu zmíněné služby od ledna do dubna, a poté v listopadu a prosinci roku 2021.

„Provoz nocležny v zimních měsících má za cíl předejít ohrožení zdraví nebo života osob, které nemají zajištěno jiné ubytování. Jedná se o krátkodobé nebo nouzového přespání pro ty, kteří z různých důvodů, například kapacitních, nemohou pobývat v azylovém domě pro muže. Týkat se tedy může například mužů dlouhodobě bez domova, ale také těch, kteří se právě vrací z výkonu trestu a nemají doposud zajištěnu jinou možnost přespání,“ uvedl vedoucí radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.

Pokud by kapacita nocležny nestačila, další muži mohou strávit mrazivou noc ve vstupních prostorách budovy, které jsou vytápěné a kde jsou umístěny židle. „Navazujeme tak na zkušenosti z loňského roku a pokračujeme ve výborné spolupráci s pracovníky společnosti Astras,“ doplnil Klabal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…