Kroměříž: Radnice přijímá do konce března nominace na Kulturní počin roku

16.03.2018 16:05

Už jen do konce března mohou lidé posílat své nominace na Kulturní počin roku 2017. Cílem tohoto nového ocenění je podpora mnohdy mimořádného úsilí pořadatelů kulturních a společenských událostí, ale také zájmu veřejnosti o kulturní dění ve městě. „Chceme tím sledovat kvalitu jednotlivých akcí a vypíchnout, že jsme kulturní město zaměřené na cestovní ruch,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka.

Kroměříž: Radnice přijímá do konce března nominace na Kulturní počin roku
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Ocenění se týká kulturních a společenských událostí v daném roce v Kroměříži a v místních částech města. Není přitom důležité, zda akci pořádá nezisková organizace, příspěvková organizace města nebo komerční subjekty. Kandidáty mohou nominovat lidé i právnické osoby, pořadatelé i návštěvníci akcí.

Do soutěže bude možné přihlásit jakýkoliv počin realizovaný v Kroměříži, který lze zařadit mezi koncerty, festivaly, divadelní představení, výtvarná díla, výstavy či jiné expozice, literární počiny, umělecké performance, veřejné rekonstrukce historických událostí, živá veřejná vystoupení či mediální počiny jako jsou film, audio či nová média.

Nominace přijímá radniční odbor kultury a cestovního ruchu. Hodnocen bude především veřejný dopad kulturního počinu, jeho přínos pro dění ve městě, inovace nebo naopak tradice, způsob ztvárnění, vazby na další projekty, úroveň propagace a další aspekty. Nejlépe hodnocená nominace získá titul Kulturní počin roku a finanční odměnu 10.000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…