Kroměříž: Radnice připravuje revitalizaci vážanského hřiště pro agility

18.10.2020 10:44

Agility hřiště a cvičiště ve Vážanech čeká v příštím roce revitalizace.

Kroměříž: Radnice připravuje revitalizaci vážanského hřiště pro agility
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Prvky a překážky pro psy, které tu byly vybudovány před lety, budou opraveny, ty v nevyhovujícím stavu nahradíme novými. Na hřišti by měly přibýt také nové infopanely. Areál určený k pohybu a sportu se psy i bez nich si opravy zaslouží. Nejen obyvatelé Vážan určitě ocení vylepšení místa k trávení volného času,“ řekl místostarosta Karel Holík.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Na hřišti se bude instalovat celkem šest nových překážek, které nahradí ty aktuálně nevyhovující. Mezi tyto překážky patří proskakovací kruh, slalom, lávka, přelez a malý a velký prolézací box. V areálu přibude u vstupu informační tabule s provozním řádem a také několik menších panelů s pokyny k jednotlivým překážkám. „Odhadovaný rozpočet na pořízení a instalaci zmíněných prvků je 211 tisíc korun a samotná revitalizace by měla proběhnout na jaře příštího roku,“ doplnil Martin Gabryš z odboru regionálního rozvoje.

Vážanské agility hřiště vzniklo v roce 2014 po rekultivaci bývalé skládky. Slouží nejen jako cvičiště pro psy, ale také jako volně přístupný prostor pro sportování široké veřejnosti. V důsledku povětrnostních vlivů došlo degradaci materiálů cvičebních i agility prvků, některé původně osazené proto již musely být z bezpečnostních důvodů odstraněny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…